Centrul de ajutor

Clasamentul mâinilor de poker

În poker, există 9 combinații distincte de cărți. Cea mai bună combinație din cele 9 posibile este „chinta roială”, după cum se poate observa mai jos în ordinea descrescătoare ca rang a mâinilor:

Chinta Roială: cinci cărți consecutive de aceeași culoare, începând cu 10 și terminând cu As.
Exemplu: 10S, JS, QS, KS, AS
Chinta de Culoare: cinci cărți consecutive de aceeași culoare.
Exemplu: 7D, 8D, 9D, 10D, JD
Careu: patru cărți de aceeași valoare.
Exemplu: JC, JD, JH, JS
Full House: trei cărți de aceeași valoare + doua cărți de altă valoare. Când sunt mai multe full-uri în competiție, câștigătorul este cel care are valoarea cea mai mare a celor 3 cărți.
Exemplu: QH, QS, KD, KC, KH
Culoare: cinci cărți de aceeași culoare. Când sunt mai multe culori în competiție, câștigătorul este cel ce deține cartea cea mai mare.
Exemplu: AS, 5S, 7S, 9S, JS
Chintă: cinci cărți consecutive. Când sunt mai multe chinte în competiție, câștigătorul va fi cel ce va avea cartea cea mai mare. Un As poate fi considerat drept cartea cea mai mare sau cea mai mică (dar nu poate avea și cea mai mare și cea mai mică valoare în aceeași mână).
Exemplu: 8H, 9S, 10S, JD, QC
Trei de un fel: trei cărți de aceeași valoare.
Exemplu: KH, KD, KC
Doua perechi: Oricare două cărți de aceeași valoare cu alte două cărți de aceeași valoare. Când în competiție există mai multe „două perechi”, câștigătorul va fi cel ce va avea cea mai mare a cincea carte.
Exemplu: JC, JH, QS, QD
O pereche: două cărți de aceeași valoare. În cazul în care doua mâini au o pereche, câștigătorul va fi cel ce va avea cea mai mare pereche. Când sunt mai mulți jucători care au o pereche de aceeași valoare, câștigătorul va fi cel ce va avea cea mai mare carte din restul cărților.
Exemplu: 10C, 10S
High Card: când jucătorii nu au niciuna din mâinile indicate mai sus, atunci câștigătorul va fi cel ce va avea cartea cea mai mare.
Exemplu: QH